pondělí 26. května 2008

Jeden zpusob, jak udelat textilni kolaz

O víkendu jsem na pletařském workshopu v Karlových Varech ukazovala, jak udělat vrstvenou textilní koláž za pomoci lepidla na textil ve spreji a rozpustného vlieselinu.
Obrázky z celé této akce je v galerii Dulinky, která akci připravila. A stručný návod najdete na mých stránkách textilnik.cz.

Žlutá, červená a černá - barvy pro můj nový svetr.

Pokaždé se snažím koupit dostatek materiálu, aby mi vystačil na celý svetr. Většinou si dám i jistou rezervu, takže pak se mi stává, že mám materiál skoro na další jeden svetr. Stejné to bylo i s mým černožlutým dílkem, zbylo mi skoro tolik, kolik jsem vypletla. Ve svých zásobách jsem k tomu našla ještě slušné množství červené (taky rezerva z jednoho předchozího svetříku). Rozhodla jsem se pro modulový model, tyhle obdélníkové moduly jsem snad ještě nikdy nepletla, ale není to o nic složitější než čtverečky. Na celém svetru bych jich mělo cca 117, už upleteno skoro 50.

neděle 18. května 2008

Pletená deka


Knitted afgan - sampler
Originally uploaded by imichalova1
Docela dost bláznivá záležitost. Chtěla jsem udělat něco takového, kde bych využila spousty zbylých přízí - občas nevalné kvality - kterou jsem měla doma. A také jsem si chtěla vyzkoušet nějaké nové vzorky, které dávám na jeden svůj web.
Deka je hotová tak z poloviny, ale není žádný spěch. Až ji dokončím, nejspíš ji věnuju na hraní dvojčatům mé sestry, protože mě nenapadá nikdo, kdo by něco tak šíleného chtěl vlastnit.

čtvrtek 15. května 2008

Výstava patchworku na Mělníce



Více informací hledejte na stránkách mělnického patchworkového klubu.

Textilní kalendář

Víte, že kromě tohoto blogu mám i kalendář? Dávám tam všechny zajímavé akce týkající se textilního tvoření, o kterých se dozvím. Výstavy, kurzy, setkání, workshopy. Pokud chcete, abych do kalendáře přidala i vaši akci, stačí mi napsat na imichalova@gmail.com nebo do komentářů tady na blogu.

Svetr pro mě


Knitted pullover for me
Originally uploaded by imichalova1
Původně jsem šla do galanterie pro něco jiného, ale uviděla jsem přízi Tera v černé a žluté barvě a nechala jsem se zlákat. Měla jsem v úmyslu uplést svetr takový, kde bude na ramenou víc žluté než na bocích. Mám sice vcelku štíhlé boky, ale ramena ještě štíhlejší, takže takhle by se to mohlo opticky vyrovnat.
Ve chvíli, kdy píšu tento příspěvek, už mám hotové i rukávy, ale potřebuju najít někoho, kdo mě v tom svetru vyfotí, nejlépe někde venku, protože fotky v bytě bývají tmavé a nepěkné.
Spotřebu jsem odhadla špatně, dost příze mi zbylo. Uvažuju, že k ní přidám ještě červenou - ta zbyla zase z jiného svetříku - a vymyslím nějaký modulový modýlek. (O modulovém pletení viz textilník: http://www.textilnik.cz/1pleteni/pleteni-modulove.htm).

úterý 13. května 2008

Carol Taylor - textilni umění

Její galerie mluví za všechno.
Neprozřetelně jsem klikla také na odkaz Carol´s studio, kde jsou obrázky jejího úžasného ateliéru.

Obšitý domeček


Fabrichouse
Originally uploaded by solgrim
Tuhle fotku jsem objevila na flickr.com. Když na ni kliknete, dostanete se do galerie jedné šikulky z Norska. V galerii má spoustu fotek svých pletených a šitých věcí.

Celosvětová komunita pro patchworkářky

The Quilt Show je stránka, kde se scházejí patchworkářky z celého světa. Do diskuze se dostanete teprve po registraci, ale volně přístupná je galerie, ve které je v této chvíli přes dva tisíce quiltů.

Crazy patchwork on-line

Vyšlo další internetového "časopisu" o crazy patchworku CQMagOnline. Je v angličtině, ale je tak plný obrázků, že i bez znalosti jazyka se na stránkách nudit nebudete.

pondělí 12. května 2008

Laura Wasilowski

Objevila jsem web Laury Wasilowski. Nakoukněte do jedné ze čtyř galerií na jejím webu a pokochejte se jejími krásnými díly a dílky.

neděle 11. května 2008

Vernisáž patchworkové výstavy v Kadani

Moje kamarádka Marcelka Vassová a její další kamarádka z Teplic Ludmila Kalábová měli vernisáž výstavy svých quiltů. Moc jsme se na tu akci těšili. Přijelo i pár spřízněných duší z Prahy, Karlových Varů, z Plzně i odjinud. S radostí bych tady odkázala na jejich weby, ale zatím je ještě nemají, což mě mrzí. Nabízím vám aspon pohled do galerie na fotky z vernisáže.
Výstava bude trvat tři týdny, takže pokud to do Kadaně nemáte daleko, přijďte se podívat.

úterý 6. května 2008

Ohlednuti za 2. mezinarodni vystavou patchworku v Praze

Výstavy byla úžasná. Dojmů bylo tolika, že jsem nevěděla, co dřív. Zatím tedy alespoň nakoukněte na fotky a videa. Uvědomila jsem si totiž, že je můj foťák umí taky a že možná dokážou přenést atmosféru výstavy lépe než jen smaotné fotky. Pokud vám připadá, že je tam nějak prázdno, je to proto, že jsem videa pořídila těsně před koncem výstavy, v neděli mezi pátou a šestou hodinou, kdy už tam skoro žádní návětšvníci nebyli.

Fotogalerie

Videa

Zelený koberec pro Afghánistán

Fotografie z loňské výstavy